Produkter Fakta Skötsel och underhåll Montering Kontakt Hem

 
 
 
 
 
Produkter i PVC

Fördelar med fönster i PVC
PVC är ett perfekt material i fönsterkonstruktioner och varje år väljer allt fler att sätta in denna typ av fönster i sina fastigheter. Ute i Europa är underhållsfria fönster och dörrar redan en stor produkt.

Några fördelar med PVC-fönster:
• Minimalt underhåll
• Livslängd 30år underhållsfritt
• Miljömässigt konkurrenskraftiga
• Robust konstruktion
• Goda isolerande egenskaper
• Säker och energisnål konstruktion
• PVC antändningstemperaturen är 390° C, och trä har antändningstemperaturen på 240° C.
• Mycket bra pris

 

Tekniskt information

• Energiglas 2-glas som standard. 3-glas finns som tillval.
• U-värde från 0.5 W/m2*K.
• Glastyp: 2-glas Float 4mm / 16mm Argon / 4mm Thermofloat. 3-glas Float 4/16/4/16/4
• Trocal InnoNova natur profil.
• Greenline. Blyfri stabilisator
• Testat av Svensk Provningsanstalt (SP) enligt EN ISO 12567-7.
Karm färg: Vit (RAL 9001). Finns i alla RAL färger. Även i olika träliknande strukturer. Fyra standard samt 19 special färger i trä struktur.
Tillval: Spröjs, Handtag, glas genomskinlighet, glasttyp.
Våra fönster kan fås antingen som fasta eller öppningsbara (Dreh Kipp), med eller utan spröjs och i olika utföranden som t ex runda, ovala, trekantiga m. fl.
Tillverkning sker givetvis efter dina egna önskemål och mått. PVC är ett av byggvärldens mest uthålliga och beständiga material. Med minimalt behov av underhåll behåller ett PVC-fönster samma kvalitet år efter år. Det enda som krävs är att tvätta fönsterprofilerna samt smörja beslagen, vilket ska jämföras med träfönstrets stora och återkommande underhållsbehov så som målning eller byte av fuktskadade partier. Dagens moderna PVC material är inte likt det som producerades för bara 10 år sedan. Idag tål ett PVC-fönster många tiotal år i sol, regn och rusk utan att spricka, blekas, gulna, färga av sig eller mjöla. Ofta görs en felaktig jämförelse mellan PVC fönster och trädgårdsmöbler, där möblerna är tillverkade av en helt annan polymer som med tiden kan gulna, blekas och färga av sig. Det gör inte PVC-fönster. PVC-fönster är mer kostnadseffektivt att tillverka än trä och aluminiumfönster, vilket leder till konkurrenskraftiga priser på våra produkter.
Ett Nordic Line fönster sänker också uppvärmningskostnaden betydligt. En flerkammar profil med fem kammare i kombination med en energiglaskassett garanterar minimal värmeförlust för hela fönsterkonstruktionen. Skönt under vintern då man slipper kallras och drag. En kärna och beslag av galvaniserat stål garanterar en stabil och säker konstruktion. Standardupphängningen för ett PVC-fönster, inåtgående med vädringsläge, är ett väsentligt bättre skydd mot inbrott än ett klassiskt utåtgående träfönster. Även när det gäller brandsäkerhet har PVC visat sig ha bättre egenskaper än trä, då det har högre antändningstemperatur samt slocknar om värmekällan avlägsnas.
PVC-fönstrets antändnings temperatur är runt 390 grader, jämfört med ett träfönster som har en antändnings temperatur ligger runt 240 grader. Även om ett PVC-fönster har brunnit fungerar beslagen och öppningsmekanismerna vilket gör att dessa kan användas vid utrymningsvägar.

Certifiering och garanti
Fönstren är testade av Svensk Provningsanstalt (SP) enligt EN ISO 12567-1
(www.sp.se).
10 års garanti på hela fönster konstruktionen.
Tyska kvalitetsprofiler, Greenline, från Profine GmbH med över 50 års erfarenhet av PVC-profiler
(www.kbe-online.com, www.trocal-profile.com).
Våra Greenline profiler tillverkas enligt BS EN ISO 9001:2000 och är certifierat blyfria och helt återvinningsbara (www.iso.se).

Nordisk Miljömärkning (Svanen)
Enligt två oberoende dokument – ett kriteriedokument från Nordisk Miljömärkning (Svanen) och en livscykelanalys från
EU-kommissionen– är återvinningsbara PVC-fönster utan blystabilisatorer och andra otillåtna ämnen miljömässigt likvärdiga med träfönster sett över en livscykel.. PVC är till största delen tillverkat av vanligt salt (57 %) samt olja eller gas (43 %).
PVC Fönster i en medelstor villa innehåller mindre än 60 liter olja eller gas.
Det är framförallt är energiläckage som är den stora miljöboven.
Det vill säga, byt till fönster med lägre energiläckage – byt till ett fönster från Smartfönster.

Smartfönster Bygg & montageservice AB
Höknäsvägen 22, 598 93 Vimmerby, SwedenTel: +(46)492-125 91
Mobil telefon: +(46)70-666 25 66

mikael.h@smartfonster.se
www.smartfonster.se


F-skattsedel innehas